"De søger trygheden" - Kvinder ramt af hjemløshed i Nuuk - Arnfjord, Steven; Christensen, Julia (Psyke & Logos, 2017)
Artiklen tager afsaet i et feministisk perspektiv på kvinder, som er ramt af hjemløshed. Med afsaet i et litteraturstudie og en inspiration fra nordcanadisk forskning i hjemløshed blandt kvinder analyseres situationen i Nuuk. Vi inddrager empiri fra et laengerevarende feltarbejde i Nuuk og med interviews omkring kvindernes situation fra kilder i miljøet. I artiklen problematiseres det, at det offentlige sociale system forekommer meget lidt forberedt på, at Nuuk i dag har over 200 borgere, som er ramt af hjemløshed. Der eksisterer ikke indtil i dag et saerskilt fokus på kvinderne i denne situation. Kvinder er blandt andet omfattet af begrebet “skjult hjemløshed”, som hidtil har vaeret anvendt i begraenset omfang i den offentlige debat. I artiklen viser vi blandt andet, at man dels har kendt til hjemløshed i flere årtier – også til kvindernes hjemløshed. Kvindernes manglende stemme i socialpolitikken kan haenge sammen med, at kvindekampen i Grønland er gået lidt i dvale. Artiklen afrundes med strategiforslag til en mulig videre proces med inspiration fra nordcanadiske tiltag.