MINDFULDHEDSTRlNING SOM MIDDEL TIL AT REDUCERE PERSONRETTETARBEJDSPLADSAGGRESSION OG -VIKTIMISERING - Hilden Winsløw, Jacob (Psyke & Logos, 2011)
<span style="color: #211d1e; font-family: "Calibri","sans-serif"; font-size: 11pt; mso-bidi-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-style: italic; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-size: 8.5pt;">Der foreligger en omfattende litteratur om virkningen af mindfuldhedstræning på både raske og syge mennesker, og mindfuldhedstræning tilbydes i stigende omfang til medarbejdere og ledere på danske arbejdspladser. Der er imidlertid ingen undersøgelser, som belyser virkningen af mindfuldhedstræning på arbejdsgruppen eller arbejdspladsen og dens omgivelser. I denne artikel argumenterer jeg ved hjæp af individualpsykologiske forskningsresultater for, at mindfuldhedstræning kan reducere omfanget af personrettet arbejdspladsaggression og -viktimisering ved at reducere negativ affekt og rumination og fremme assertiv coping hos de berørte aktører. Afslutningsvis skitserer jeg tre opmærksomhedspunkter, som jeg mener er vigtige for en fremtidig forskning i de langsigtede virkninger af mindfuldhedstræning i arbejdslivet.