Work-life-samspil betragtet fra et indflydelsesperspektiv – en vej til syntese? - Bach Pedersen, Vivi (Psyke & Logos, 2009)
Med afsæt i en gennemgang af konflikt- og harmonitilgangen og de modsætningsforhold, som præger work-life-området, diskuterer artiklen mulighederne for en integrativ rammeforståelse ud fra et indflydelsesperspektiv. På baggrund af indflydelsesteorier tydeliggøres vigtigheden af at inddrage individets handlemuligheder i forståelsen af work-life-samspil. Ud fra en betragtning af arbejdstid som et uomgængeligt vilkår for work-life-samspil diskuteres betydningen af strukturelle vilkår for individets handlerum. Den overordnede antagelse er, at jo mere indflydelse på arbejdstid individet har, desto større er sandsynligheden for harmoni mellem arbejdsliv og socialt liv. Artiklen viser, at det via et indflydelsesperspektiv er muligt at integrere dele af konflikt- og harmonitilgangene i en fleksibel og dynamisk ramme, hvor såvel barrierer som potentialer for harmoni mellem arbejdsliv og socialt liv anerkendes.