PARTICIPATION SOM ORGANISATORISK PRAKSIS - Jeppesen, Hans Jeppe; Jønsson, Thomas (Psyke & Logos, 2009)
Hensigten med artiklen er at give et bidrag til forståelsen af begrebet organisatorisk participation både teoretisk og ud fra praksis. Det gøres ud fra analyser og tematiseringer af participationens mangfoldighed, participationssystemers konstituering, participationens substans og finalitet samt den participerende medarbejder. Bredden i begrebet søges indfanget gennem en heuristisk model til identificering af de hoveddimensioner og subelementer, hvorudfra et participationssystem konstitueres. Participationsbegrebets formålsrettethed indkredses, og den participerende medarbejder reflekteres ud fra de psykologiske teorier om ’selvbestemmelse og self/collective efficacy’ i et integrativt participatorisk perspektiv.