“Nogle vælger døden. Jeg vælger livet, drømmene og troen på en fremtid”– om kunst, billeder og unge i Paamiut - Berliner, Peter (Psyke & Logos, 2012)
1. Indledning I november 2010 besøgte fotograf Tina Enghoff og journalist Anette Molbech Paamiut i Kalaallit Nunaat (Grønland) for at arbejde sammen med ti unge om at lave en workshop, der mundede ud i en fotobog. Bogen kom til at hedde Kærlig hilsen Paamiut og består af 20 fotos med tekst samt 35 fotos uden tekst. Endvidere er de første 20 fotos trykt som postkort bagest i bogen – således at de kan tages ud og sendes. De ti deltagere, der udførte projektet sammen med Tina og Anette, er: Ilannguaq Gabrielsen, Aage Jensen, Nikolaj Joelsen, Mogens Juliussen, Johanne Kleist, Nuka S. Knudsen, Jess Ludvigsen, Andrine Mikaelsen, Peter-Ole Olsen og Ronnie R. Olesen. Projektet Kærlig hilsen Paamiut udsprang af og var en del af det store Paamiut Asasara-projekt, der startede i 2008 og afsluttes med udgangen af 2012. Kærlig hilsen Paamiut var opbygget efter de principper og værdier, der danner sjælen i Paamiut Asasara, dvs. der er den grundlæggende filosofi i dette projekt. Paamiut Asasara er på den måde en filosofi i praksis, idet det er bygget op omkring bestemte værdier og principper – hvoraf det vigtigste er at respektere hinanden i ord og handling.