BARNS TILKNYTNING - Killén, Kari (Psyke & Logos, 2003)
Tilknytningsteori og metode for å undersøke tilknytning i ulike aldre er i stadig utvikling. Denne artikkelen vil kun behandle tilknytning ved ett år og i småbarns- og førskolealder. Alle barn knytter seg til sine foreldre uansett hvordan de blir behandlet. Det må de for å overleve. Men de knytter seg på forskjellige måter avhengig av det følelsesmessige samspillet mellom dem og deres omsorgsgivere. Etter en kort innføring i undersøkelsesmetoden, Fremmedsituasjonsprosedyren, beskrives de ulike tilknytningsmønstrene med utgangspunkt i et pågående forskningsprosjekt ved NOVA. Spesielt rettes fokus mot barn og foreldre i risikosituasjoner.