MØDET MED DET ONDE I ET PSYKOTRAUMATOLOGISK PERSPEKTIV - Elklit, Ask (Psyke & Logos, 2003)
En afgørende kerneoplevelse for mange voldsofre er mødet med gerningsmandens intention om at skade, kvæste eller dræbe ofret. Dette møde resulterer i en række psykologiske reaktioner, hvoraf nogle er fælles for en række traumatiske begivenheder, mens andre er specifikke for den proces, hvor nye skemaer akkommoderes, som kan integrere begrebet om »personlig ondskab « i ofrets basale grundantagelser. Vigtige temaer i bearbejdningen af mødet med det onde er kapaciteten til at forsvare sit liv i en livstruende situation og potentialet for selv at rumme en ondskab af samme omfang som gerningsmandens. Teorier om tilknytning, kontroltab, sekundær traumatisering og kognitiv bearbejdning bidrager til forståelsen af de komplekse forhold, der fremkommer i mødet med det onde.