DET ONDE – ET ATTENTAT PÅ DEN SYMBOLSKE ORDEN - Lauritsen, Laurits (Psyke & Logos, 2003)
Artiklens formål er dobbelt: 1) Kritik af den almindelige opfattelse af det onde (som overtrædelse af en codex; såkaldt codexondskab) og vore forsøg på at bekæmpe det. Denne holdning er naiv og tenderer mod fortrængning af problemet om det onde. 2) Forslag til en ændret opfattelse, hvor det onde ses som en destruktion af vore forsøg på at tænke og lære noget ud fra det onde. Følgende den franske psykoanalytiker Jacques Lacan kan dette ses som et attentat på den symbolske orden, der netop tillader os at tænke. Dette forslag forudsætter et skitse til, hvorledes vi tænker etisk; skitsen omfatter 3 såkaldte asymmetrier, der fremstilles som logisk nødvendige for etisk tænkning.