ONDSKABENS NATUR ER EN FEJLUDVIKLET NATUR - Schultz, Erik (Psyke & Logos, 2003)
Begreberne om det gode og det onde hører substantielt sammen og bruges ofte normativt, hvilket har betydet, at de ikke er traditionelle videnskabelige begreber. Artiklen tilslutter sig imidlertid den opfattelse, at det er forkert i videnskabens navn at undgå den moralske dimension i menneskelivet, som indbefatter begrebet om ondskab. For at være god henholdsvis ond skal man enten have valgfrihed eller være påvirkelig af kommunikerede sanktioner. Gennem psykogenetiske betragtninger illustrerer artiklen, hvorledes friheden og påvirkeligheden tager afsæt i pattedyrpsyken for at nå et kvalitativt højere niveau hos mennesket. Baseret i denne illustration slutter artiklens med nogle betragtninger om gode og onde samfund henholdsvis gode og onde individer og belyser herigennem aspekter af menneskets religiøse natur.