LEG OG PSYKOTERAPI – ELLER OMVENDT - Almstrup, Ole (Psyke & Logos, 2002)
Børns leg betragtes her i sig selv som potentielt terapeutisk. I legen transformeres tilsyneladende passivitet til aktivitet. Winnicotts »legende atmosfære« beskriver de lystfulde og de udforskende aspekter i børns – og voksnes – psykoterapeutiske arbejde. Børn og psykoterapeuters manglende kapacitet for at lege nævnes. Der gives en række eksempler på, hvordan det psykoterapeutiske opfattes som en udforskende og legende bevægelse fra én tilstand eller position hen mod en anden, som giver nye udsigtspunkter og handlemuligheder.