FREMMEDHÅND-EKSPERIMENTET, KROPSSKEMA og KROPSBILLEDE - Brøsted, Jesper (Psyke & Logos, 2002)
Artiklen relancerer det fænomenologiske »fremmedhånd-eksperiment« og præsenterer en måde at tolke forsøget på, nemlig som et kvalitativt studie af kropsskema og kropsbillede. Disse begreber defineres. Verbalrapporter fra nyligt udførte fremmedhånd-eksperimenter med 3 grupper af forsøgspersoner analyseres og diskuteres i lyset af teoretiske overvejelser. Undervejs berøres temaer som kropslig opmærksomhed, kropslig forankring og subjektivitet.