HVAD ER PSYKOLOGIENS GRUNDLAG? En anmeldelse af Nini Prætorius: Principles of Cognition, Language - Kauffmann, Oliver (Psyke & Logos, 2001)
Nini Prætorius har skrevet en bog, der omhandler psykologiens teoretiske grundlag. Dette faktum er i sig selv bemærkelsesværdigt, det forhold taget i betragtning, at Prætorius er psykolog. I almindelighed afstår mange psykologer således gerne fra at beskæftige sig med deres egen disciplins grundlagsproblemer, eller overtager blot naturvidenskabens metoder, modeller og antagelser i bestræbelserne på at få psykologien accepteret som idenskab, som Prætorius påpeger (s. 27). Det er endvidere bemærkelsesværdigt, at Prætorius i sin diskussion af disse grundlagsproblemer ikke blot konsekvent argumenterer imod en række dominerende anskuelser, men tillige har et originalt og sammenhængende teoretisk bud på hvorledes flere af disse problemer kan løses.