SPROGET OG DET UBEVIDSTE - Nogle refleksioner over forbindelsen mellem sprogvidenskab og psykoanalyse - Andkjær Olsen, Ole (Psyke & Logos, 2001)
Artiklen omhandler en periodisk tilbagevendende diskussion inden for psykoanalytisk teori, nemlig om sprogvidenskaben kan levere modeller til forståelse af det ubevidste, og om det ubevidste har en sproglig struktur. Belysningen af problemstillingen indskrænker sig til fire highlights, (1) udgangspunktet hos Freud, (2) objektrelationsteorien i Kleins og Bions udformning, (3) den hermeneutiske opfattelse med hovedvægt på Alfred Lorenzer og (4) den strukturalistiske opfattelse med hovedvægt på Jacques Lacan.