ØKOLOGISK VALIDITET OG EKSPERIMENTEL SPÆDBARNSFORSKNING - Krøjgaard, Peter (Psyke & Logos, 2001)
Økologisk validitet er et centralt begreb inden for den økologiske psykologi. I eksperimentel spædbarnsforskning, som er forfatterens eget forskningsfelt, nævnes begrebet til gengæld relativt sjældent. Nærværende artikel har til formål at undersøge, hvorvidt begrebet økologisk validitet kan bidrage til den eksperimentelle spædbarnsforskning. Først præsenteres forskellige definitioner af begrebet. Dernæst sammenholdes og diskuteres begrebet i forhold til en række konkrete eksperimentelle undersøgelser. Det konkluderes, at økologisk validitet absolut er et vigtigt begreb, men at begrebet skal antage en specifik karakter, hvis det skal være anvendeligt. Samtidig søges det vist, at en sådan specificering imidlertid er vanskelig.