MILJØSPSYKOLOGIENS FORDOMME OG DEN KROPSLIGE FORNUFT - Dauer Keller, Kurt (Psyke & Logos, 2001)
I dette essay diskuteres miljøpsykologien som et eventuelt psykologisk paradigme, der imidlertid begrænses af fordomme om indre-ydre distinktioner, som selv de mest lovende tilløb til en ny grundlagspsykologisk position ikke gør op med. Det gør derimod den fænomenologiske opfattelse af menneskets eksistens som en transcendens. Merleau-Pontys afdækning af kropslig fornuft og sociokulturel mening i perceptuel-ekspressiv intentionalitet danner endvidere et antropologisk-ontologisk grundlag for en psykologi, der hellere giver slip på fordomme end på den menneskelige erfaring.