MINORITETSBARNET I DEN DANSKE FOLKESKOLE – en kvalitativ undersøgelse af positionerings- og andetgørelsestendenser i en dansk folkeskole - Khawaja, Iram (Psyke & Logos, 2001)
Der præsenteres en kvalitativ undersøgelse af minoritetsdrenges oplevelse af deres udviklingsmuligheder og- betingelser i en dansk folkeskole. Analysen tager udgangspunkt i det diskursive fortolkningsrepertoire der eksisterer i skolekonteksten, og dets konkrete manifestation i organiseringen af minoritetselevernes udviklingszoner. Positioneringsbegrebet har i denne sammenhæng vist sig særligt anvendeligt da det omfatter både skolekontekstens positionering af minoritetsdrengen, og minoritetsdrengens positionering af sig selv i skolekonteksten. Undersøgelsen synliggør således de i skolen gældende positioneringstendenser, og afslører væsentlige andetgørelsesmekanismer i forhold til det enkelte minoritetsbarns deltagelse i den danske folkeskole.