Vokal og motorisk co -regulering i tidlig mor -barn -interaktion : En præsentation af forskningen ved Københavns Universitets Baby Lab - Væver, Mette; Harder, Susanne; Køppe, Simo; Foget Hansen, Gert; Delafield-Butt, Jonathan (Psyke & Logos, 2010)
Denne artikel baserer sig på foredraget ”Mikro-analyser af normale og risikoprocesser i tidlig mor-barn-interaktion” præsenteret ved Universitetets Psykologiske Kliniks 60-års jubilæum den 19. august 2010 ved Københavns Universitet. Artiklen uddyber foredraget og har til formål at præsentere Københavns Universitets BabyLab, Center for Spæd- og småbørnsforskning, centrets teoretiske baggrund og overordnede forskningsmål, samt metoder, analyser og udvalgte foreløbige resultater og perspektiver vedrørende vokale og motoriske co-regulerende mikroprocesser fra det igangværende longitudinelle projekt ”Tilknytning og intersubjektive co-regulerende mønstre i non-verbal mor-barn interaktion”. Tilknytningsteorien er i de senere år blevet fremtrædende, både inden for forskningen og det kliniske område. Men der er fortsat meget, vi ikke ved om, hvordan tilknytningen opstår, og hvilke faktorer der bidrager i udviklingen heraf. Aktuel forskning forsøger at afdække de helt tidlige coregulerende mikro-processer i mor-barn interaktionen, der fører til henholdsvis tryg og utryg tilknytning. De kigger så at sige med en lup ind i tilknytningens tilblivelse, og det er denne forskning, som Babylabbet ønsker at bidrage til.