V O K S E V Æ R K E R - Et signalement af unge danskeres seksuelle liv - Graugaard, Christian (Psyke & Logos, 2010)
På grundlag af den eksisterende forskningslitteratur præsenterer artiklen et overblik over unge danskeres seksuelle liv. Unges livsbetingelser trækkes op, og vilkårene for deres seksuelle relationer og identitetsdannelse gennemgås. Det vises, at flertallet af seksuelt aktive unge er veltilfredse med deres aktuelle sexliv, og at den brede ungegruppe håndterer senmodernitetens udfordringer med stor pragmatisk sans. Samtidig er forskellige typer risikoadfærd dog udbredt blandt teenagere, og en mindre gruppe unge synes at have vanskeligt ved at honorere drømmesamfundets krav om refleksivitet, foranderlighed og navigation i komplekse sociale landskaber. Af samme grund argumenteres der for mere systematiske forskningstiltag samt for tidssvarende forebyggelse og sundhedsfremme blandt unge.