VEJET OG FUNDET FOR LET? Indledning om psykologiens videnskabelighed - Karpatschof, Benny; Møhl, Bo (Psyke & Logos, 2008)
Dette nummer af Psyke og Logos afviger noget fra de temanumre, vi plejer at bringe. Ganske vist er det en slags temanummer, men der er ikke tale om et emnemæssigt tema af den sædvanlige slags, men om et overordnet emne, nemlig selve psykologiens videnskabelighed, der her gøres til genstand for en debat mellem et antal forskellige stemmer med forskellig udgangspunkt og ofte også med forskellige synspunkter. Vi har nemlig ikke tilstræbt at give et state of the art-billede af emnet, eller at opnå en eller anden slags konsensus. Når emnet bringes til debat, er det mindst lige så meget uenighed, som det er enighed, der skal artikuleres.