OM DEN PSYKOANALYTISKE TEKNIK OG DENS BEGREBER – med særligt henblik på Junktim, techne og forskning - Aagaard, Søren (Psyke & Logos, 2006)
Psykoanalysens behandlingsbegreber befinder sig mellem tradition og fornyelse. De har vist sig nok så holdbare som mange af psykoanalysens teoretiske antagelser. I artiklen belyses den af Freud formulerede Junktim-fordring og det klassiske technebegreb som to kliniske og epistemologiske aspekter, der medvirker til den psykoanalytiske tekniks dynamik og plasticitet. IPA, den internationale psykoanalytiske forening, har inden for de seneste år udpeget de psykoanalytiske begreber som et selvstændigt forskningsområde. Artiklen slutter med en kort omtale af den nedsatte komites arbejde.