TILKNYTNINGSTEORI SOM MODERNE UDVIKLINGSTEORI: ER DER PLADS TIL ØDIPUS? - Buhl-Nielsen, Bernadette (Psyke & Logos, 2006)
Et grundlæggende mål for tilknytningsteori var at formulere psykoanalytiske idéer på en måde, der gjorde det muligt at undersøge dem empirisk. Denne artikel ser på Bowlbys tilknytningsteori og den succes, den har haft indenfor forskellige forskningsområder. Det har været svært at integrere tilknytningsteori med traditionelle psykoanalytiske ideer såsom ødipusteorien. Muligheden for integration diskuteres. Ødipusteorien vurderes som en nyttig teori til at forstå sammenhængen mellem tilknytningsteori og psykoanalyse.