EKSPONERINGSMETODE VED BEHANDLING AF PTSD: Et succesfuld behandlingsforløb - Zand, Faezeh (Psyke & Logos, 2006)
Et succesfuld behandlingsforløb. Artiklen præsenterer et casestudie om behandling of PTSD ud fra en kognitiv adfærdsterapeutisk tilgang (KAT). Behandlingsforløbet består of 25 sessioner. Klienten er en flygtning, som i 10 år har lidt of PTSD og socialangst efter flugt. Fire centrale emner bliver diskuteret: (1) den teoretiske baggrund for klientens forstyrrelse, (2) anvendelse of KAT-behandlingsmetoden i rekonstruktion af dys funktionelle tanker og handlinger, (3) vanskeligheder ved psykoterapeutisk behandling med traumatiserede flygtninge med kroniske tilstande, og (4) den centrale rolle tolken spiller i terapiforløbet.