DEN DEMOKRATISKE HOLDNING. OM DET POLITISKE OG IDENTITETEN - Keller, Kurt Dauer (Psyke & Logos, 2006)
Artiklen behandler en sammenhæng mellem det moderne demokrati og socialpsykologien, der drejer sig om en forståelse af, hvad en demokratisk holdning er. Det sker på baggrund af en sondering af opfattelser inden for den kritiske teori, poststrukturalismen og fænomenologien af demokratiet og af ‘det politiske’. Den leder frem til en kort præsentation af det fænomenologiske institutionsbegreb, der er et begreb om grundlæggende erfaring og ikke implicerer nogen distinktion mellem sociokulturelt felt og sociokulturel identitet. Derpå diskuteres det politiske i relation til menneskelig identitet, og der argumenteres for en opfattelse af politisk identitet, som er relateret til vores kropslige eksistens og til elementære former for mening. Artiklen konkluderes med at tegne et socialpsykologisk billede af den demokratiske holdning som en humanisme.