DEN PARADOKSALE LIVSTILFREDSHED I ALDERDOMMEN - Yung Mehlsen, Mimi (Psyke & Logos, 2005)
Empiriske studier har vist, at de fleste ældre foretrækker en tidligere periode i livet frem for alderdommen. Men undersøgelser også har vist, at højere alder ikke nødvendigvis er forbundet med større utilfredshed med tilværelsen; tværtimod angiver ældre at være lige så tilfredse med livet som yngre. Dette tilsyneladende paradoks undersøges ud fra forskellige teoretiske tilgange til livstilfredshed. Konklusionen er, at livstilfredshed i alderdommen kan være et resultat af adaptive psykologiske processer, der anvendes af den aldrende person til at tilpasse sine forventninger til betingelserne i alderdommen. Disse processer udvikles over livsløbet, og livstilfredshed kan derfor anskues som et dynamisk begreb.