PORNOGRAFI & INTERNETAFHÆNGIGHED: FANGET I NETTET - Hald, Gert Martin (Psyke & Logos, 2005)
Følgende artikel omhandler afhængighed af pornografi på internettet. Formålet med artiklen er at undersøge denne relative nye afhængighedstilstand samt anvise konkrete retningslinjer for vurdering og behandling af tilstanden. Mere specifikt søger artiklen, at: a) afdække karakteristika ved tilstanden b) forstå de specifikke aspekter ved internetpornografi, der virker som centrale forudsætninger for skabelsen af afhængighedstilstanden c) identificere særlige risiko- og sårbarhedsfaktorer d) undersøge centrale psykologiske processer, der kan tænkes at skabe og vedligeholde tilstanden, e) anlægge et klinisk fokus, hvorunder konkrete forslag til vurdering og behandling af tilstanden gennemgås samt f) give et kort bud på fremtidige teoretiske, empiriske og kliniske strategier, muligheder og perspektiver inden for feltet.