Anvendelser af menneske-dyr-interaktion: En introduktion - Kunzendorf, Ida T.; Hansen, Tia; Glintborg, Chalotte (Psyke & Logos, 2023)
Mennesker omgås dyr på mange måder, og vores relationer til andre dyr bliver i disse år stadig mere belyst, herunder mulighederne for at forbedre menneskers sundhed og velfærd ved at inddrage dyr. Dyreassisteret terapi og andre former for dyreassisteret intervention er blandt de nyere idéer, det er relevant for psykologer at vide noget om. Det samme gælder andre måder, hvorpå dyr påvirker menneskers trivsel. Artiklen præsenterer terminologi og principper for god praksis i dyreassisterede interventioner, resumerer foreløbige fund om kommunale bevillinger på området og introducerer temanummerets artikler.