HVORI BESTÅR DET PSYKOLOGISKE I PÆDAGOGISKPSYKOLOGISK PRAKSIS? - Szulevicz, Thomas (Psyke & Logos, 2013)
Hvori består det psykologiske i pædagogisk-psykologisk praksis? Denne artikel undersøger psykologiens rolle i pædagogisk-psykologisk praksis. Pædagogiske psykologer forventes aktuelt at spille en central rolle i forhold til udviklingen af inkluderende læringsmiljøer i dagtilbud og skoler. Imidlertid indikerer en række undersøgelser, at både lærere og skoleledere forholder sig kritisk overfor dele af den pædagogisk-psykologiske rådgivning. Bl.a. efterspørger skolerne færre individuelle undersøgelser af elever, men i stedet større grad af didaktisk og pædagogisk sparring. Artiklen argumenterer for, at pædagogiske psykologers rolle på flere punkter er under pres i PPR, hvilket fører til en diskussion af 1) relevansen af pædagogisk-psykologisk praksis i relation til arbejdet med inklusion og 2) hvori det psykologiske i pædagogisk-psykologisk praksis består. Afslutningsvist argumenteres for, at psykologien fortsat kan spille en central rolle i fremtidig pædagogisk-psykologisk praksis.