Udviklingsmæssige risici i børns møde med internetporno - Schmidt, Casper; Bender, Patrick (Psyke & Logos, 2022)
Børns psykosociale udvikling sker i tæt samspil med deres brug af digitale platforme, som bidrager til at forme børns hverdagsliv i mange former for online-sammenhænge, hvor internetpornografi (IP) er udbredt. I denne artikel vil vi først gennemgå forskningslitteraturen om børns og unges eksponering for og brug af IP og de udviklingsmæssige risici, dette kan være forbundet med, som f.eks. bekymrende måder at forholde sig på til seksualitet og seksuel opførsel. Dernæst diskuterer vi den potentielle risiko for at udvikle afhængighed som resultat af brugen af IP. Til slut diskuterer vi konkrete forslag til at beskytte børn, som endnu ikke er seksuelt modne, mod de potentielle risici forbundet med brugen af IP.