Udviklingspsykologi - På tværs af aldre: En introduktion - Gitz-Johansen, Thomas; Mathiassen, Charlotte; Nielsen, Anne Maj (Psyke & Logos, 2022)
Udviklingspsykologien har i en årrække været udsat for kritik fra forskellige sider. Denne kritik har vi redaktører af dette temanummer drøftet ad flere omgange, ligesom vi har overvejet, om barnet i samme ombæring er skyllet ud med badevandet? Vi har diskuteret, på hvilke måder psykologiske teorier i dag giver os muligheder for at forstå, begribe, tænke og tale om børns, unges og voksnes psykologiske udvikling, og om hvilke forhold der hæmmer og fremmer denne udvikling? Disse spørgsmål blev vores anledning til at arbejde med dette temanummer, som indeholder en række perspektiver på udviklingspsykologi, udviklingsvidenskab og konkrete temaer inden for den udviklingspsykologiske disciplin.