Funktion eller dynamik i neuropsykologien(?) - Pedersen, Bjarne (Psyke & Logos, 2023)
Med udgangspunkt i funktionelle forklaringer på, hvad der sker, når en hjerneskadet »får det bedre«, problematiseres det, om »funktion« i det hele taget kan anvendes som eksplikation i så henseende. Dette anses for tvivlsomt, og det foreslås, at man fremfor at forklare i højere grad lægger vægten på at beskrive skadevirkningerne, til hvilket formål der foreslås nogle neuropsykologiske termer.