Den billedsproglige handling som æstetisk læreproces - Pedersen, Kristian (Psyke & Logos, 2023)
Artiklen beskriver en billedteori, der kan anvendes til at forstå den æstetiske læreproces i børns billedfremstilling. Teorienforsøger at beskrive processen som en interaktion mellem børn, kulturens billedformer og den virkelighed, der forsøges repræsenteret i billeder. I den forbindelse overvejes forholdet mellem følelse og rationalitet, kunst som symbolisering, børns billedarbejde inden for et billedsprogligt fællesskab med voksnes kulturformer og den æstetiske rationalitet og dannelse.