Selv hos Kierkegaard - Grøn, Arne (Psyke & Logos, 2023)
Søren Kierkegaards begreb om selvet synes at være dobbelt: selvet er det at forholde sig til sig selv (det processuelle), men selvet er også det givne ’selv’. I det følgende argumenteres der for, at selvet er selv-forhold. Endvidere skitseres en ’selvets fænomenologi’. Kierkegaard beskriver ’fænomener’, det vil sige måder, hvorpå et selv forholder sig til sig selv,feks.fortvivlelse, stolthed og misundelse. Disse fænomener er etisk betydningsfulde og er måder at forholde sig til tiden på.