Opposisjon ved disputats over Judy Gammelgaards avhandling: »Katharsis. Sjælens renselse i psykoanalyse og tragedie« - Killingmo, Bjørn (Psyke & Logos, 2023)
Professor Bjørn Killingmo, Psykologisk lnstitutt, Universitetet i Oslo, som var I. opponent ved Judy Gammelgaards disputats, har været så venlig at stille sit manuskript til rådighedfor Psyke & Logos. Det skal bemærkes, at det her publicerede manuskript ikke er helt identisk med den mundtligt fremførte opposition, idet dele af manuskriptet måtte udelades som følge af tidsnød, ligesom der også i diskussionen med præses fremkom momenter, som ikke er medtaget i manuskriptet. Sidehenvisninger i manuskriptet refererer til den udgave af afhandlingen, som oprindeligt blev indleveret til bedømmelseskomiteen, og ikke til den trykte bogudgave. Da der ikke er tale om en artikel i sædvanlig forstand er der heller ikke referencer til de i oppositionen omtalte forfattere. Mange af spørgsmålene til doktoranden er udeladt af redaktionen.