Psykofarmakologisk behandling af angst - Rosenberg, Raben (Psyke & Logos, 2023)
Det kliniske og teoretiske rationale for psykofarmakologisk behandling af angst belyses udfra et neuropsykiatrisk synspunkt. Det fremhæves, at angst i klinisk sammenhæng er et bredt begreb, og at grundig differentialdiagnostik efter DSM-lll eller JCD-10 er enforudsætningfor rationel farmakoterapi. Nyere undersøgelser over angstdæmpende farmakas virkningsmekanismer har fokuseret på neurotransmittere, enzymer og receptorer. Afgrænsning af forskellige undergrupper (familier) af serotoninog dopaminreceptorer betragtes som et væsentligt fremskridt i udviklingen af farmaka med større effekt og færre bivirkninger. Betydningen af kombineret psykofarmakologisk og psykoterapeutisk behandling diskuteres.