Angst i psykoanalytisk belysning - Sørensen, Thorkil (Psyke & Logos, 2023)
Freuds oprindelige angstteori nævnes med primærangst og signalangst. Moderne psykoanalyse skelner i dag skarpere imellem normal eksistentiel angst, traumatisk angst, neurotisk angst, samt angst ved borderlinetilstande og psykoser. Fra psykoanalytisk side argumenteres der for at det amerikanske begreb panic disorder dækker over flere fænomenologiskforske/lige angsttilstande. Angstens forhold til depression nævnes og der gives eksempler på, hvorledes en anelyse af forholdet mellem idealjeg og realjeg kan være af betydning i behandlingen af de forskellige angsttilstande. Angstens adaptative betydning nævnes i forhold til de behandlingsmæssige aspekter.