Psykens materialitet: Aspekter af neuropsykologiens historie - Køppe, Simo (Psyke & Logos, 2023)
Det psykofysiske problem udforskes inden for neuropsykologien, specielt i forbindelse med teorierne om cerebral lokalisation. Disse teorier følges fra deres opståen i begyndelsen af 1800-tallet og til i dag. Der skelnes mellem mekanicistiske, dualistiske og funktionalistiske lokalisationsteorier. Afslutningsvis diskuteres det psykofysiske problem i en epistemologisk og ontologisk ramme og der skelnes mellem potentiel reduktionisme, epistemologisk i"eduktionisme og ontologisk i"eduktionisme.