Grænser for rationalitet: - om det pædagogiske arbejdes flertydighed - Muschinsky, Lars Jakob (Psyke & Logos, 2023)
Artiklen tager udgangspunkt i den intentionelle forståelse, der knytter sig begreberne ’opdragelse’ og ’undervisning’. Efter at have påpeget det væsentlige, men begrænsede, i en sådan forstdelse fremhæver den og diskuterer betydningen af den forestilling om den rationelle diskurs, der præger den videnskabelige og praktiske opfattelse af praktisk opdragelses- og undervisningsarbejde. Det påpeges i den sammenhæng, at pædagogens og lærerens troværdighed på mange måder udgør det centrale element i det pædagogiske arbejde, og at dette måske skjules af ideologien om den rationelle diskurs.