Menneske-maskine samspillet i informationssamfundet - Rasmussen, Jens (Psyke & Logos, 2023)
Udviklingen af fejltolerante systemer er påkrævet, idet menneskelige fejl ikke kan undgås. Sådanne systemer kan imidlertid kun konstrueres på baggrund af viden om hvorledes mennesker opfatter deres arbejdssituation og om hvilke informationer de benytter. En model af forskellige menneskelige funktionsniveauer og kognitive strategier fremlægges. Datamaskinestøtte må tage højde for sådanne niveauer og strategier. Til udviklingsarbejdet kræves samarbejde mellem ingeniørvidenskab og humanistisk forskning.