... Gud er i psyken er i Gud er i psyken er i ...: fænomenologiske variationer over et religiøst tema - Willert, Søren (Psyke & Logos, 2023)
Et empirisk materiale bestående af tekst-dele fra et manuskript, som artikel-forfatteren aktuelt har under udarbejdelse, fremlægges i systematiseret og kommenteret form. Manuskriptet som et hele tager udgangspunkt i et begreb: Styrebilleder, som er en betegnelse for forestillings-komplekser, som klient-systemer kan tage til sig og bruge indenfor rammerne af psyko-socialt professionelt hjælpearbejde (terapi konsultation m.m.). Manuskriptets egen skriveproces prægedes af at blive drevet frem af styrebilleder: nattedrømme og sproglige ’budskaber som forfatteren uden bevidst styring udstyrede sig selv med i en art pseudo-professionel selvhjælps-relation. Blandt disse styrebilleder havde mange en klart religiøs farvning, og det er disse, som præsenteres ved hjælp af en serie på syv forskellige overskrifter, som hver især udgør en tentativ bestemmelse af Guds eller det helliges natur indenfor rammerne af artiklens personligt-fænomenologiske perspektiv.