Videnskabsteori - og psykoanalyse? - Boolsen, Vibeke (Psyke & Logos, 2023)
Artiklen rummer en diskussion af to positioner m.h.t. teoridannelse; en, der udgår fra at det er muligt at bestemme ’det videnskabelige’ ved ’videnskaber’, og en, der viser at dette kun lader sig gøre på bestemte betingelser, der ikke har nogen relation til spørgsmålet om teoretiske diskursers indhold eller holdbarhed. Desuden diskuteres de to positioners forskellige tilgange til psykoanalyse, herunder implikationerne for begrebet Det Ubevidste.