Det ubevidste og symptomernes sprog - Diderichsen, Birgitte (Psyke & Logos, 2023)
Artiklen diskuterer det ubevidste ud fra den måde, som det viser sig på i forskellige former for psykiske lidelser, men med en særlig vægt på den skizofrenes tanke- og sprogforstyrrelselser. Med baggrund i lacaniansk psykoanalyses differentiering imellem imaginære og symbolske identifikationer giver artiklen et forslag til, hvordan de forskellige skizofrene forstyrrelser og sammenbrud i sprogfunktionen kan ses som resultat af specifikke former for identifikation.