Freuds rødder i hypnose- og suggestionsterapi - Hansen, Uffe (Psyke & Logos, 2023)
Forfatteren viser, hvordan Freuds terapeutiske udgangspunkt ikke kun var den suggestionsterapi, som Hippolyte Bemheim udviklede i 1880’erne, men i mindst lige så høj grad traditionen fra den næsten et århundrede gamle animalske magnetismes eksperimentelle og terapeutiske resultater. En vigtig formidler af denne i mellemtiden afbrudte tradition var filosoffen Carl Du Prel ( 1839-99 ), som Freud i 1914 udgaven af »Drømmetydningen« yder sin lavmælte tribut til.