Illusion og virkelighed - Mørk Pedersen, Johs. (Psyke & Logos, 2023)
Engang lokkede de jordfødte titaner gudebarnet Dionysos til sig, sønderrev og fortærede ham. Dionysos genopstod; men titanerne ramte Zeus med sit lyn, og de brændte til aske. Af asken - resterne af både titanerne og Dionysos - opstod mennesket med et jordisk legeme og en guddommelig sjæl. Legemet er sanseligt, al sansning er knyttet til det. Sjælen kan tænke ved en slags erindring (anamnese) om sin præeksistens.