Viden-indhentning og -modellering:: Et nyt arbejdsområde for psykologer? - B. Bærentsen, Klaus; Paulin Hansen , John (Psyke & Logos, 2023)
Indhentning, formalisering og repræsentation af ekspertviden i edb-programmer er et stærkt ekspanderende område i kølvandet på computer-udviklingen. Det vil her blive fremhævet, hvorledes dette arbejde i stor udstrækning er baseret på teorier om den menneskelige kognition og anvender psykologiske metoder som interviews, observationer, eksperimenter og protokolanalyse. Erfaringerne fra en videnmodellering af maskinmestres ræsonnementer over anlægstilstande på et kraftværk illustrerer, hvorledes disse metoder kan bruges til udviklingen af ekspertprogrammer, og at man ikke behøver at være edb-ekspert for at kunne gå i gang med et sådant projekt.