Visuel genkendelse ved template matching - Larsen, Axel; Bundesen, Claus (Psyke & Logos, 2023)
Der udvikles en beregningsmæssig model for visuel genkendelse ved sammenligning af synsindtryk med hukommelsesbilleder. I modellen antages genkendelse at være baseret på template matching i form af krydskorrelation. Positions-, størrelses- og orienteringsinvarians opnås ved aksetransformationer, mens støjproblemet tackles ved gaussisk filtrering. Modellen er implementeret som et computerprogram, hvis anvendelsesområde for øjeblikket omfatter genkendelse af enkeltvis præsenterede todimensionale mønstre såsom håndskrevne bogstaver.