At modellere tavs viden - Boje Andersen, Henning (Psyke & Logos, 2023)
Den gængse opdeling mellem automatiske og kontrollerede processer gennemgås kort, idet det fremhæves, at flere moderne generelle modeller af menneskers kognitive præstationer stemmer overens med hensyn til den dobbelte arkitektur bag sondringen. Et bredt begreb om tavs viden fremstilles i relation til bestemmelser af eksplicit og implicit viden. Inden for dette brede begreb skelnes mellem (i) baggrundsviden og kontekstviden, samt mellem (ii) ikke-repræsentatione/ viden (perceptuelle og sensorisk-motoriske færdigheder) og den viden, der er indeholdt i den globale sammenhæng mellem vidensstrukturer. Artiklen slutter med nogle korte bemærkninger om mulighederne for at modellere tavs viden.