Kognitionsforskning anno 1988 - Bernsen, Niels Ole (Psyke & Logos, 2023)
Artiklen præsenterer en række karakteristiske træk ved kognitionsforskningens program, og der skelnes mellem forskningsprogram og forskningsparadigmer. Kognitionsforskningen afstedkommer for tiden en reorganisering indenfor traditionelle videnskabelige discipliner. Denne proces har blandt andet ført til kontroverser om forskningsprogrammet, forskningsparadigmerne og interdisciplinært samarbejde. Nogle af disse kontroverser kommenteres. Noget af grundlaget præsenteres for konklusionen, at kognitionsforskningen med sit forskningsprogram, og et antal europæiske, nationale og globale initiativer indenfor kognitionsforskning beskrives.