Kognitionsforskning i Danmark - Karpatschof, Benny; Folke Larsen, Steen (Psyke & Logos, 2023)
Nærværende notat er et oplæg til et særligt arbejdsudvalg ( FTU-udvalget) under Det Humanistiske Forskningsråd, som overvejer at gøre kognitionsforskning til særligt prioriteret forskningsområde. Notatet, der er udarbejdet af de to forfattere i en ad hoc arbejdsgruppe med deltagelse af Henning Boje Andersen, Risø, og Peter Bøgh Andersen, Århus Universitet, er endnu ikke færdigbehandlet i forskningsrådet, hvor drøftelsen iøvrigt nødvendigvis må udvides fra vores humanistiske udgangspunkt til også at omfatte de naturvidenskabelige og tekniske discipliner, som er de nødvendige samarbejdspartnere i dette grænseoverskridende område. I notatet introduceres det forskningsområde, som internationalt benævnes Cognitive Science, og som her i landet foreslås navngivet Kognitionsforskning; en afgrænsning af området og en præcisering af dets indhold forsøges, og rammerne for en dansk forskningsindsats på dette område skitseres - med udgangspunkt i de humanistiske fag, men i samarbejde med de naturvidenskabelige og tekniske discipliner.