Storgruppe-forskning og massepsykologi - Berliner, Peter (Psyke & Logos, 2022)
Massepsykologi adskiller sig fra forskningen i storgrupper som terapeutisk setting, ved forskel i definitionen af situation, problemer og perspektiver for fremtiden. Alligevel kan man i massepsykologien hente vigtige analyse- og teorimodeller i storgruppeforskningen (vedrørende dynamikken i store grupper, projektion, identificering, splitting, benægten, angst, bevidsthed, identitet. følelser og kognition som gruppefænomen). Det er dog vigtigt at analysen af masse-fænomener ogsd inddrager en analyse af massens aktuelle kontekst.