Farlig stupiditet: Massen som moderne diskurs. Tidssvarende, anti-fascistiske betragtninger. - Pál, Lone (Psyke & Logos, 2022)
En præliminær argumenteren for at udarbejde en genealogi over massens historie som diskursiv entitet i det 19de og 20de århundrede. Relevansen af et sådant udgravningsarbejde ligger i muligheden for at vise oprindelser til den despekt for mennesket-i-massen, som vor tids kommunikation viser - gennem selve henvendelsesformen. En despekt, som kan anses for fascistoid, uanset budskabets indhold. Michel Foucaults »arkæologiske« metode må anses for særdeles anvendelig i et sådant projekt med særlig hensyntagen til hans »Seksualitetens historie - Viljen til viden«, som behandler et andet af det 19de århundredes kulturelt ekskluderede og samtidigt iscenesatte temaer. Le Bon’ s, Freuds og Canettis analyser fremhæves som fine eksempler på etablering af det tåbelige og grusomme menneske-i-massen, formuleret som advarsel.